Att starta ett företag är början på en spännande resa! Därför lägger vi stor vikt vid att hitta olika paketeringar och lösningar som passar dig som nyföretagare och vi samarbetar därför med ett stort antal aktörer för att hitta en lösning som är rätt för just dig. Här är det värt att nämna att vi även samarbetar med Almi och är ett komplement till dem.

Med olika paketeringar menar vi att till exempel dela upp finansieringen efter ditt behov. Istället för att endast ansöka om ett företagslån delar vi upp finansieringen i portionsbitar till exempel företagslån för ditt kapitalbehov, leasingupplägg för din maskin, funktionshyra för dator och telefon etcetera. På så sätt skräddarsyr vi din betalningsplan efter dina behov.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi naturligtvis veta en del om ditt företag. Du sparar viktig tid genom att ha följande dokument på plats:

  • Verksamhetsbeskrivning (affärsinriktning, historik, affärsidé, produkter och tjänster, kunder, vem ska göra vad i företaget och slutligen ledningens bakgrund och kompetens t.ex. personliga egenskaper, nätverk, erfarenheter o.s.v. Är ni flera så skriv lite om alla.)
  • Syfte och bakgrund med kreditansökan (d.v.s. en investeringsplan, vad som behöver finansieras, hur pengarna från ett företagslån ska användas)
  • Detaljerad budget (gärna för 3 år framåt) innehållande:
    1. Resultatbudget – Uppskattade kostnader och intäkter per årsbasis.
    2. Likviditetsbudget – Plan för kassaflödet i ditt företag.
    3. Kapitalberäkning – En uppskattning på hur mycket kapital du behöver.

Maria Bökman - din personliga finansieringskontakt